június 19, 2012

Hipster gyorstalpaló


Ha nem tudod mi az a hipster és nem vagy ismerős a netes szubkulturával, akkor ne olvass tovább, a saját érdekedben. :D

[SZARKAZMUS:ON]

Tetszenek az sztk keretes szemüvegek és a nagypapa cipők? Ciki ruhákban akarsz mászkálni, mint egy hülyegyerek és közben extra lazának akarod érezni magad? Szeretnél egy Vespát, de nincs rá pénzed? Sajnálom, akkor nem lehetsz hipster. Vagy de? Van mobilod? Esetleg egy nagyon drága DSLR, amit nem tudsz használni? Mindkettő megteszi. Közepes gép nem jó, mindenképp tré kell. Filmes gép sem jó, túl macerás, igényesnek kell lenni hozzá, a hipster meg nem az.

Szóval, vedd elő a használni kívánt fotómasinát és készíts egy képet. Bármiről. Bárhogy. Ne legyenek jók a fények. Ne legyen izgalmas. Jó, ha kész az unalmas fotó, akkor töltsd be bármilyen képszerkesztő programba (az instagram már túl mainstream!) ami képes a Levels/Szintek opcióra színcsatornánként. Jobbra láthatod, hogy néz ki.

Az ábra szerint válaszd ki a KÉK csatornát és a két kimeneti csúszkát told össze középre.

Kész.

Ja nem, írj rá valami kontextusából kiemelt, önmagában értelmetlen félmondatot, valami buzis színnel és flancos betűtípussal. Az igényesebbek tesznek rá zajt, vignettálás effektet, keretet, de én nem vagyok az. Meg amúgy is, ezt az instagram teszi meg helyettük.


Komolyan, ennyi. Hipster vagy. Tedd ki mindenhova, hogy más is tudja, hogy te különb vagy mint az átlag és így lázadsz a társadalom ellen, no meg mekkora művészlélek vagy, különleges kreativitással megáldva. :D

A következő bejegyzésben megmutatom, hogy is csinálják ezt a profik. 

Haters gonna hate.

[SZARKAZMUS:OFF]

Most azokra reflektáltam, akikben az összes kreativitás kimerül ennyiben, sajnos sokan vannak, de olyanok is előszeretettel használják az instagramot és a fentihez hasonló effekteket, akik igenis képesek kreatív dolgokat alkotni. Szóval ez az effekt nem feltétlenül az alma az édenkertből, csupán egy lehetőség instant retro hatás elérésére. Arra kell figyelni, hogy mögötte tényleges tartalom, vagy esztétikai érték is legyen, ne csak divat és hatásvadászat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése